15 Ocak 2018 Pazartesi

İNTİHAR ORMANI-AOKİGAHARA

                                       İNTİHAR ORMANI -AOKİGAHARA

     Aokigahara aynı zamanda İntihar ormanı yada Ağaçlar Denizi olarak ta bilinir. Japonya'da Fuji Dağı kuzeybatısında yer alan 35 sq kilometrelik bir ormandır. İnsanlar kendileri için belirlenen rotalardan şaşmamaları gerektiğinin bilincindedir. Çünkü inanılmaz sık bir bitki örtüsü vardır. yolunuzu kaybettiğiniz zaman yönünüzü bulmanız imkansız gibi bir şey. Tabi ormanın derinliklerine inmek isteyenler vardır.Bunlar o parkurları gözüne kestiriyorsa intiharı göze almış demektir. Japon tarihinde mistik bir yeri olan ve ölü ruhlarla özdeşleşen Aokigahara , Seicho Marsumoto'nun iki karakterinin bu ormanda intihar ettiği  ve romanı Kuroi Kaiju 'dan sonra bir intihar merkezi haline geldiği iddia edilir.
 












     Aokigahara 'nın girişine gelindiğinde rastlanan, son kez bu ormana gelmek için kullanılmış ve terk edilmiş arabalar bulunur, yaklaşık 25- 30 yıldır çürüyen arabalarda görünür. Ormana gelindiğinde tabelalarda ''Ateş yakmayın yada çöp atmayın '' yazılar yerine ''Lütfen intihar etmeyin, hayat size verilmiş bir hediye, ailenizi arkadaşınızı düşünün'' gibi yazılar bulunur. Ormanın derinliklerine doğru gidildiğinde önce ağaçlarda topluma yada geride kalanlara sitem amaçlı, mesaj veren çivilenmiş objeler ve bırakılmış veda notları görülür. Zaten genellikle intihar edenlerin bir kısmı kendini asarak diğerleri ise ağaç diplerine aşırı dozla ilaç alarak (zalım oksijeni görünce tabi) kendini öldürürlermiş.











   Biraz bilgi edinirsek ;


1950 ye kadar 500' e yakın kişi intihar etmiştir.Biraz zaman geçtikten sonra devam etmeye başlamıştır ve  1988' e kadar yaklaşık 100 intihar orada her yıl meydana gelmiştir. 2002-2003 yılları arasında yaklaşık 170 ile 180 civarı intihar olduğu biliniyor.2004 yılında ise 108 kişi ormanda kendini öldürmüştür.2010 yılında 247 kişi intihar ettiği söylenmektedir ve bir o kadar da intihar etmeye çalışırken engellendi... Bir intihar öyküsü romanında en ideal intihar yeri Aokigahara'dır  dediği için insanlar buralara yönelmiştir ve bunun önlemini alamamaktadırlar.


























































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder