7 Ekim 2020 Çarşamba

                                                             BİLGE

 

        Ülkemizde yada dünyada yaşanan güncel olaylar ,doğa olayları yada hastalıklar gibi yaşanan durumları yaşadığımız teknolojik hayatlar yüzünden araştırma, merak etme duyularımızı kaybetmek üzereyiz. Bu yaşadığımız dönemde zaten sayılı kişiler kalmıştır bunların kıymetini bilip bunların izinden ve merak duygusunu kendimize empoze etmemiz gerekir. Bir araştırma yaptığımız vakit kolaya kaçıp hazıra konmaktan sa o konuyu derinlenmesine inceleyip kaynakları topladıktan sonra bunu diğer insanlara aktarmamız gerekir. Bu cümleyi kullanmamın nedeni ise bin yılda bir gelebilecek bir musibeti derinlemesine araştıran birinden bahsetmek istedim. Bu zat kendi zamanın da eğitimden mahrum kalmış ama eğitim gördüm diyenleri eğitebilecek kadar ilimli bir bilge.


     Genellikle her insanın başına farklı farklı sıra dışı olaylar gelir.Bu olayları  ancak yakınımıza yada bize geldiğinde araştırma yaparız.Benimde deyimimle bilge kişi kendi başına yada yakınlarının yaşaması gerekmez deyip araştıran, bilgi sahibi olan, insanlara aktarırken anlayabileceği şekilde karşı tarafa anlatan ve yardım etmekten memnun olan buraya dikkat etmek gerekirse tüm bilgileri toplayıp iyiyi kötüyü faydalı yada zararlı olanı ayırt etme özelliğine sahip olan bir kişi. Belki de dünya genelinde yada ülkemizde insanları sınıflandıran şu diploma paçavrası almak için yırtınan kravatlılardan daha geniş kapsamlı bilgiye sahip olan sayılı kişilerdendir.


      Konun özüne değinirsek bilge olduğuna kanaat getirdiğim olayı anlatmak istiyorum. 2020 yılında bir ülkede çıkan korona virüs hastalığı dünyaya hızlı bir şekilde yayılmaya başladı .Ülkemiz ne kadarda mücadele etmeye çalışsa da önlemler yetersiz kaldı. Tabi bende bu hastalığı kapınca  belirli bir süre kendimi karantinaya alıp ve ilacı hala bulunmadığı için doktorlar tarafından takviyeler ile iyileşeceğimiz söyleniyordu. O sırada BİLGE olarak nitelendirdiğim kişi sağlıklı beslenme olsun ağrı yada halsizliği nasıl önlemem için bana belirli takviyeler  yardımcı oldu ve bu hastalıkla ilgili derinlemesine bilgi aktardı. Bu hastalıkla ilgili kendi araştırmalarım sonucunda verdiği her fikir ve önerilerin virüse karşı nasıl etkili olduğunu anladım ve kendi imkanlarıyla kimseye danışmadan kendi evladını karantinaya sokup iyileştirip daha sonra testini yaptırdıktan sonra daha sağlıklı olmasını sağladığını da sağlayan bir bilge. 

    Son olarak ta şu söz ile bitirmek istiyorum ve bilgeyi örnek alarak :Kendisine muhtaç olununca faydalı olur, kendisine ihtiyaç olmayınca ilmini arttırır  .....  H.D.Boztemir