28 Temmuz 2017 Cuma

KOROWAİLER

                                                             KOROWAİLER

    
         Endonezya ' nın Batı Papua bölgesinde yaşayan Korowailer, ormanın derinliklerinde yaşayan,yaşamlarını yamyamlıkla sürdüren ve khakhua adı verilen erkek cadıların öldürülmesi gerektiğine inanan yaklaşık 3000 kişilik bir kabiledir. Korowailer yaşamlarını genellikle ağaçlarda geçiriyor.  













       Korowailer yaşamlarını genellikle vahşi hayvanları avlayarak ve batı bitki yapraklarını yiyerek hayata tutunmaya çalışıyorlar.İnançlarına göre kabileden bir kere ayrılan olursa onu yeniden kabileye kabul etmiyorlar. İlginç bir yanı ise korowailer her insanı yemezler. khakhua denilen kötü inançlı kabul edilen kişiyi aralarından biri seçilerek öldürülüp yeniliyor. Khakhua adını verdikleri bir kötü ruhun varlığına inanıyorlar ve khakhua olduğuna inandıkları erkekleri cadılıkla suçlayarak öldürüyorlar. Lanetlenen kişiyi genellikle uykudayken öldürüp iç organlarını yiyerek infazı gerçekleştirirler.


      Kısacası dünyanın en yüksek ağaç evlerini yapma özelliklerine sahip olan bir kabiledir. yaklaşık 35 metreye kadar inşa edebiliyorlar. Böylece sel, doğal afet, yabani hayvanlardan korunuyorlar. Ve yaptıkları evlerin bitiinden sonra törenlerle kutlanıyor. Bu kabile antropologlarında (geçmiş ve günümüz topluluklarında yaşayan insanların çeşitli yönlerini inceler. İnsanın iskelet, kafatası gibi fiziki yapısını araştırır) dikkatini çekmeyi başarmıştır. Korowailerin en özelliklerinden biri de ne kadar yüksek olursa olsun en hızlı tırmanma özelliğine sahip bir kabiledir.